Home > darmowy kurs języka niemieckiego | język niemiecki > Opinie uczestników darmowego Kursu Języka Niemieckiego

Opinie uczestników darmowego Kursu Języka Niemieckiego

31 lipca 2012 113 komentarzy

 

Darmowy Kurs Języka Niemieckigo cieszy się ogromnym powodzeniem. Przyznam szczerze, że nie spodziewałam się aż takiego zainteresowania. Każdego dnia zapisuje się kilkanaście nowych osób.

 

Poniżej kilka opinii o Kursie. Wszystkie opinie zamieszczone za zgodą autorów tych wypowiedzi oraz w niezmienionej formie.

 

język niemiecki

A oto i one:

 

Dziękuję za informacje. Oczywiście kurs będę polecać, ponieważ jestem z niego bardzo zadowolona. Szczególnie podoba mi się to, że często napisana jest wymowa i są lekcje tematyczne (np. w piekarni), co doskonale może przygotować do wyjazdu do Niemiec. Bardzo dziękuję za tak świetny kurs :)

 

Witam,
 
dziękuję bardzo za lekcje.Bardzo podoba mi się forma, wszelkie nowe inf podparte przykładami. Niestety czasem brakuje mi ten motywacji do nauki, choć ostatnio znów ostro wzięłam się za powtarzanie. uczę się języka, ponieważ zależy mi na wyjeździe do pracy. Byłam już w Niemczech niestety bez znajomości języka, warunki płacowe są niewielkie. Nie ukrywam , że z językiem angielskim nie mam takich problemów, natomiast niemiecki jest dla mnie ciężkim językiem, uczę się troszkę na siłę. Sama nie wiem dlaczego tak się dzieje.Dziękuję za pomoc.
 
Pozdrawiam
Marlena
 

 

Witam Pani Aniu, bardzo się cieszę , że trafilem na Pani kurs jezyka niemieckiego. Uczylem sie kiedys juz , ale teraz , po latach , wszystko "wyleciało". Pani lekcje pozwalaja mi uczyc sie na nowo. DZIEKUJE. Zbigniew

 

Pani lekcje są naprawdę bardzo przydatne, konsekwentnie przerabiam każdą lekcję, jest w niej dużo przydatnych informacji, cieszę się że są takie osoby jak Pani które z radością dzielą się swoją wiedzą na temat nauki języka obcego.

Maria J

 

Witam ! Bardzo proszę o przesłanie lekcji 6 i 7, ponieważ nie zostaly mi dostarczone… ;( Z góry dziekuje i serdecznie pozdrawiam :)
P.S Super prowadzone lekcje!! Dziekuję!

 

Chciałam podziękować za lekcje niemieckiego, które otrzymuje regularnie na maila i uczę się w wolnych chwilach.Musze nauczyć się podstaw bo myśle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

o pracy w Niemczech  .Serdecznie pozdrawiam i do usłyszenia papa

 

Poszukując dzisiaj dodatkowych informacji o nauce j. niemieckiego on line trafiłam na Pani blog.
Przeczytałam szczerą, zachęcającą informację o Pani lekcjach i o Pani pasji opiekowania się innymi
oraz bezinteresownej pomocy ludziom.
Poczułam się dziwnie,jakbym czytała o sobie samej….
-Byłam kilka lat pielęgniarką, później nauczycielką w szkole o profilach medycznych,terapeutką zajęciową,
a także kilka lat wychowawcą i pedagogiem dzieci okrutnie pokrzywdzonych przez rodziny patologiczne
i przebywające w Ośrodku Pomocy Dzieciom i Rodzinie całodobowo.Całe życie oddawałam wraz z rodziną i często ich kosztem pracując również charytatywnie z takimi dziećmi.
Jako emerytka byłam kilka razy nianią za granicą i dwa razy jako opiekunka do 90 -cio i 92-latka w Niemczech.W minionym roku 6 miesięcy na zastępstwie, w tym 2 miesiące w tym roku. Miniony rok nie wniósł prawie nic w naukę języka,bo mój podopieczny mówił kilka zdań,a ja kilka wyrazów, z dziećmi na odwiedzinach  rozmawiałam po angielsku. Starałam się po powrocie uczyć sama, ale działałam po omacku.Skorzystałam z krótkiego kursu
dla opiekunek przez Skype,ale to kucie zdań na pamięć,bez pojęcia o podstawach gramatyki niezbyt się na miejscu sprawdziło.Los tak sprawił, że teraz mój młodszy syn, żona i dzieciątko po katastrofie w Japonii potrzebuje od roku naszej pomocy i spłacania ogromnych długów za ich sprowadzenie i azyl w Anglii.Dlatego mimo wielu nieuczciwych ludzi, którzy zawiedli mnie obiecując zatrudnienie np jako zmienniczka,
 nadal będę szukać pracy  w opiece w Niemczech lub  Austrii.Mam zapał, serce do ludzi chorych i mimo przekroczonej 60-tki dobrą kondycję i wiele optymizmu.
Ale jako osoba odpowiedzialna zdaję sobie sprawę jak ważna jest szczególnie w tej pracy  znajomość języka.Dlatego to ja Pani dziękuję, że w tej trudnej dla nas sytuacji życiowej mogę skorzystać z Pani wiedzy i bezinteresownej pomocy jak inni.Chylę czoło przed Panią, że potrafi Pani to robić.
 Zawsze powtarzałam naszym słuchaczom za moim tatą, żeby wiedzą jak chlebem dzielili się z innymi bo to nas wszystkich przez to wzbogaca i nadaje sens życia
 gdy pomagamy innym,tak zwyczajnie po ludzku…Cieszę się, że spotkałam taką osobę i w dodatku z bliskiej mi branży.
Życzę wytrwałości w tych poczynaniach , satysfakcji i miłości wdzięcznych jak ja ludzi.

 

Witam serdecznie z radością zawsze oczekuję na kolejną lekcję niemieckiego i bardzo chętnie się uczę. Pani sposób jest przekazywany w bardzo ciekawy, jasny i zrozumiały.  Bardzo dziękuję – Maria

 

Droga Aniu,
Muszę przyznać, że Twój kurs jest bardzo interesujący i rzeczywiście pomocny.

Ja uczyłam się już języka niemieckiego dawno temu (jeszcze w ubiegłym tysiącleciu)
 i oczywiście wszystko zapomniałam.
Teraz przyszła mi ochota na wyjazd do Niemiec, aby trochę pozwiedzać.
Te plany nie są jeszcze konkretne i nie do końca sprecyzowane,
ale pomyślałam, że pierwszym krokiem będzie przypomnienie sobie podstaw języka.

I w tym bardzo mi pomagasz.
Dziękuję i serdecznie pozdrawiam

Irena

 

Chciałam bardzo podziekować za Pani kurs. Jest bardzo fajnie zrobiony i naprawde mozna dużo się nauczyć.
Jeszcze raz bardzo dziekuje.

 

 

 

 

 

 

Pozdrawiam Joanna

 

Witam serdecznie Pani Anno!

 

Na wstępie chciałabym bardzo podziękować Pani za dotychczasowe lekcje z języka niemieckiego.Wcześniej nie miałam okazji poznać tego języka, ponieważ nie był mi on potrzebny.Obecnie sytuacja jakoby "zmusiła" mnie do nauki niemieckiego i od miesiąca zaczęłam się uczyć. Szukałam różnych kursów darmowych przez internet……ale najbardziej przystępny okazał się dla mnie Pani ( lekcje są bardzo dobrze wyjaśniane, sporo jest przykładów i co najważniejsze…zadania domowe do odrobienia…..)Wszystkie Pani lekcje mam wydrukowane i zawsze na nie oczekuję z niecierpliwością. Chciałabym Panią zapytać czy będzie omawiany czas przyszły? I jeszcze jedno pytanie…..czy będą lekcje dotyczące opieki nad chorym, wizyt u lekarza, czy zakupów w aptece……

Na koniec chciałabym nadmienić, że niebawem ( jeszcze w tym roku) wyjeżdzam do Niemiec jako opiekunka osób starszych i bardzo intensywnie uczę się języka z pomocą Pani, za co bardzo dziękuję!

Pozdrawiam i bardzo dziękuje za dotychczasowe e-maile.

                                                                            Jolanta Lisowska

 

Witam Serdecznie Pani Aniu!:-) Całym sercem dziękuję za pomoc w nauce tego trudnego języka.Każda lekcja to dla mnie wyzwanie ,ale dzięki Pani siadam do nich z uśmiechem i zapałem! Chciałabym poznać zagadnienia dotyczące pracy jako pomoc domowa bądż opiekunka do dzieci.Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję! Agnieszka;-)

 

Dzien dobry pani Aniu!Pragne podziekowac za lekcje nie mam zbyt duzo wolnego czasu,ale panuje nad sytuacja.Pani lekcje sa swietnie zrobione i czytelne nawet dla mnie zaluje tylko,ze nie moge wiecej czasu poswiecac nauce jezyka niemieckiego.DZIEKUJE JESZCZE RAZ I SERDECZNIE POZDRAWIAM

 

 

 

 

 

Witam p. Aniu!!!!!

 

 

 

Chciałam bardzo serdecznie podziękować za przesyłane lekcje ponieważ są dla mnie bardzo pomocne. Lekcje te dają mi bardzo dużo, gdyż w jasny i prosty spoób jest wszystko wytłumaczone. Uczyłam się wcześniej j. niemieckiego, ale dużo zapomniałam i te lekcje pozwalają mi wiele rzeczy sobie przypomnieć. Poziom mojego języka niemieckiego jest podstawowy, ale cały czas staram się zgłębiać moją wiedzę, jednak największym problemem dla mnie jest mowa, gdyż ciężko jest mi się przestawić na ten język. Gdy chcę coś powiedzieć to nie ukrywam, że jest mi ciężko i przede wszystkim nasuwa  mi się język agnielski. Myślę, że pokonam tą barierę, gdyż bardzo mi zależy , aby opanować ten język na tyle by móc "dogadać" się z obcokrajowcem. Zobaczymy jescze bardzo duzo nauki przede mną, ale co nas nie zabija to nas wzmocni, także wszystko przede mną.
Jeszcze raz dziękuję za materiały.
 

Pozdrawiam
 

Małgorzata

 

Cześc Ania

 

 

 

Bardzo dziękuje za ciekawe lekcje ,naprawde są bardzo pomocne dla takich osób jak ja .Mam ogromną prosbe prześlij mi pierwszą lekcje ,bo mój mądry kocur skasował ,a ja chcę mieć komplet.Bardzo prosze!!!!!!!!!

 

Zadanko trochę dukające, ale po kilku ćwiczeniach jest o’key.Dziękuję za świetnie i czytelnie prowadzone ćwiczenia.Jesteś super!! Dla mnie jasne i czytelnie wytłumaczone .Dzięki wielkie.Pozdrawiam!!!!

 

 

 

Dziękuję serdecznie Wam wszystkim za tak pozytywne uwagi, komentarze i wypowiedzi. To cudowne uczycie być komuś potrzebnym i wiedzieć, że to, co się robi, przydaje się innym i daje świetne efekty.

 

Vielen herzlichen Dank an Alle!

 

Zapisy na Kurs jeszcze trwają. Korzystaj, póki jest on całkowicie za darmo.

 

Bliższe informacje i zapisy na stronie:

 

http://niemieckiskutecznie.pl/darmowy-kurs/

(jeśli link nie otwiera się – skopiuj go do paska przeglądarki)

jezyk niemiecki

 

 

Print Friendly

Comments:113

  1. Beata Odpowiedz
    14 czerwca 2014 at 12:45

    Sprawdziłam, nie,  nie  mam  linka  w  spamach  . Co teraz?

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      14 czerwca 2014 at 20:22

      Beata, sprawdziłam w systemie, faktycznie, jest Pani zapisana, a wiadomość z linkiem do potwierdzenia została również wysłana. Skoro nie może Pani jej odnaleźć, więc zrobimy tak. Usunęłam już Pani adres e-mail z listy. Proszę zapisać się ponownie na Kurs. Powinno zadziałać. Gdyby jednak system nie przyjął adresu, to proszę podać inny.
      pozdrawiam :)

  2. Beata Odpowiedz
    13 czerwca 2014 at 18:42

    Witam, w dniu wczorajszym zapisalam sie do pani w celu rozpoczecia kursu ale nie dostalam zadnej informacji zwrotnej na meila wiec nie  moge rozpoczac kursu

    pozdrawiam 

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      14 czerwca 2014 at 12:01

      Beata, proszę sprawdzić, czy wiadomość z linkiem potwierdzającym nie trafiła do spamu.
      pozdrawiam

  3. Karolina i Jan Odpowiedz
    13 maja 2014 at 20:41

    Hallo Frau Aniu,

    vielen Dank für diese Lektionen. Mit dieser Seite konnten wir zusammen sehr gut lernen. Meine Freundin Karolina kommt aus Polen und ich bin aus Deutschland. Wir lernen viel zusammen und mit dieser Seite geht es viel schneller, da die laut- und schreibweise mit dabei ist. Das macht es um einiges leichter. Deine Lektionen sind sehr interessant und helfen im Alltag weiter, zumindest findet Karolina es sehr wichtig Alltagsgespräche zu lesen und zu verstehen.

    Wir warten auf weitere interessante Lektionen. Die mir persönlich auch viel helfen um polnisch zu lernen.

     

    Viele Grüße Karolina i Jan

     

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      14 maja 2014 at 15:24

      ewa, no to do dzieła! na pewno uda Ci się zrealizować plany i spełnić marzenia. Trzeba tylko baaaaaaardzo mocno chcieć i jednocześnie pracować nad tym. Wszechświat będzie podawał Ci okazje, nie przegap ich i wykorzystaj :)
      Powodzenia!

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      14 maja 2014 at 15:31

      Karolina und Jan – was für ein Kommentar! Super! Es freut mich wirklich sehr, daß euch meine Seite gefällt und hilft beim Deutsch sowie Polnisch lernen. Danke :)
      Viel Erfolg!

  4. Gina Odpowiedz
    26 lutego 2014 at 22:26

    Witam.

    Dziękuję Aniu za darmowe lekcje niemieckiego. Twój kurs jest super. Otrzymałam już kilka lekcji i mam motywację do nauki, bo wszystko jest wytłumaczone w prosty i zrozumiały dla mnie sposób. Czekam na kolejne lekcje i serdecznie pozdrawiam.

  5. Maria Odpowiedz
    27 września 2013 at 18:39

    Witam,

    Pani Aniu, bardzo dziekuje za kurs.Materialy sa b.przejrzyste, ciekawie opracowane-podziwiam Pania za trud i zaangazowanie. Ciesze sie, ze trafilam na Pani bloga w koncu mam motywacje do nauki. Pozdrawiam serdecznie

  6. krzychu Odpowiedz
    19 września 2013 at 09:36

    Witam.Pani Aniu.W ostatnim e-mailu pisała Pani o motywacji.Mam nietypową.Po udarze mam problem z mową,zalecone ćwiczenia języka i ust.Wtedy zapisałem sie na Pani kurs.To był strzał w dziesiątkę.Jest poprawa[pracują inne mięśnie].Pozatym Pani lekcje są prowadzone w tak przystępny sposób,że człowiek chętniej się uczy.Mam nadzieję,że kiedyś napiszę do Pani e-maila bezbłednie po niemiecku z pamięci.Dziękuje i pozdrawiam.Krzysztof Stefanski.

  7. krzysztof Stefański Odpowiedz
    19 września 2013 at 09:20

    Witam.Pani Aniu.Odniosę się do Pani ostatniego e-maila o motywacji.Mam nietypową motywację.Mialem udar rok temu,mam problem z mową,muszę ćwiczyć mięśnie języka i ust,a Pani zaproponowała naukę niemieckiego.To był  strzał w dziesiątkę.Pracują inne mięśnie naprawdę jest poprawa.Bardzo dziękuję!ps.Lekcje są prowadzone wspaniale!Pozdrawiam.Krzysztof Stefański.

  8. lukas Odpowiedz
    14 września 2013 at 10:34

    aha, czyli dobra metoda nauki skoro lekcje nie mają końca :), a ile lekcji się ukazało dotychczas?

  9. lukas Odpowiedz
    13 września 2013 at 16:03

    można wiedzieć z ilu lekcji składa się cały kurs?

    Pozdrawiam.

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      13 września 2013 at 17:14

      lukas, dodaję sukcesywnie nowe lekcje. A więc jak razie Kurs nie ma końca :)
      Pozdrawiam.

  10. krystyna Odpowiedz
    12 września 2013 at 08:00

    No…..brak mi słów….dostałam już drugą lekcję,tak w niej pachnie ,że mniam,mniam…..Poproszę o dalsze smakowite kąski.To jest coś, za co P.Bóg powinien Cię wynagrodzic.

  11. gosia Odpowiedz
    6 lipca 2013 at 13:34

    bardzo dziękuję za czytelną i przystępną formę nauki :) proszę o jeszczeee :) zginęła mi lekcja nr 5:( pozdrawiam i życzę sukcesów :)

  12. Grażyna Odpowiedz
    5 lipca 2013 at 11:16

    Witam

    Serdecznie dziękuję za przesyłane lekcje niemieckiego. Uczę się od podstaw niemieckiego i wychodzi mi to całkiem dobrze. Myślałam, że język niemiecki będzie dla mnie nie do opanowania, ale po kilku miesiącach nauki zaczynam rozumieć i zapamiętywać słowa. Pani Aniu, lekcje przesyłane na emaila są bardzo pomocne w mojej nauce języka. 

    Pozdrawiam i czekam na kolejny materiał. 

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  13. jolanta Odpowiedz
    26 czerwca 2013 at 20:11

    Bardzo dziękuje za włożony wysiłek dla tak szerokiego grona usatysfakcjonowanych kurasantów do którego szczerze się przyłączam wielki SZACUNEK Pozdrawiam

  14. Basiulka Odpowiedz
    6 czerwca 2013 at 08:54

    Witam!!!

     

    Z szczerego serca polecam ten kurs!!!!! Wszystko jest zrozumiale. Aż chce sie uczyć!!!! POLECAM!!!!

     

    PS. A jest możliwość lekcji na temat <<przedszkola>>???pierwsze spotkania

  15. Dorota Odpowiedz
    5 czerwca 2013 at 12:56

    Bardzo dziękuję za 6 lekcje, przydała się .

    To prawda ,że przychodzi moment, że   ciężko się zmobilizować.

    Niemieckiego uczyłam się kiedyś dość dawno a teraz chciałabym sobie przypomnieć.

     

  16. pilipczuk Odpowiedz
    27 maja 2013 at 16:51

    Ja też już mam 2 lekcje, bardzo dziękuję .

  17. Dorota Grabowska Odpowiedz
    27 maja 2013 at 05:14

    Pani Aniu – kurs jest rewelacyjny !!! Bardzo dziękuję za dotychczasowe lekcje , sposób w jaki są podane jest bardzo zrozumiały – można by się pokusić o stwierdzenie ,że same wchodzą do głowy ;) . Ze zniecierpliwością czekam na kolejne – jeszcze raz pięknie dziękuję :)) , równiez za to ,że są jeszcze gdzieś wokól nas ludzie tak bezinteresowni jak Pani- ludzie chcący nieść pomoc innym ; w dzisiejszych czasach to rzadkość , a jednak miałam to szczęście i dane mi doświadczyć takiej bezinteresowności . Raz jeszcze bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam .

    Dorota.

  18. zenek127 Odpowiedz
    9 maja 2013 at 21:44

    Witam Pani Aniu, zaliczyłem dwie lekcje i jest fajne. Muszę przyznać że ten język niemiecki jest trochu inny od tego, którego się uczyłem 35 lat temu. Pracowałem w NRD przez jeden rok w Plauen region Voklandzki, oni mają tam taką swoją gwarę. Obecnie chcę sobie przypomnić to co kiedyś umiałem i nauczyć czegoś nowego. Jestem Pani brdzo wdzięczny za lekcje

  19. Jankowski Odpowiedz
    6 maja 2013 at 17:41

    Uczę się Niemieckiego od podstaw i kurs Pani ANII jest bardzo pomocny w nauce.Chetnie korzystam z Pani malii kóre otrzymuje.Chciałbym Bardzo podziekowac Ci Aniu za te maile wiedzy kóre domnie wysłysz.Freut mich Sie kennen und Vielen Dank. Franek

  20. joanna Odpowiedz
    6 maja 2013 at 12:03

    Witam! lekcje są naprawde rewelacyjne:)super sie uczy z paną bardzo mocno pozdrawiam i czekam na kolejne maile z lekcjami:)

     

  21. Monika Odpowiedz
    6 kwietnia 2013 at 15:43

    Pani Aniu, jestem przeogromnie wdzięczna za pomoc jaką Pani oferuje. Za bloga, którego z zapałem studiuję, za fantastyczny kurs, który traktuję bardzo poważnie i bardzo jest mi pomocny. Uczę się sumiennie, odrabiam z pamięci wszystkie prace domowe, wiedzę chłonę z przyjemnością i z niecierpliwością czekam na każdego następnego mail-a (szkoda tylko, że nie jest codziennie)…Uwielbiam ten kurs i Panią za całokształt. Jest PANI  WIELKA…Dziękuję. Monika

  22. janeczka Odpowiedz
    5 kwietnia 2013 at 08:52

    Witam serdecznie i pozdrawiam.    Cieszę się że nadal dostajęlekcje. Są mi bardzo pomocne . Czekam z niecierpliwością na każde następne .Dzięki pa pa

  23. iza Odpowiedz
    3 kwietnia 2013 at 17:11

    juz jest ! wyslalam teraz czekam na lekcję buziaczki

  24. iza Odpowiedz
    3 kwietnia 2013 at 16:35

    Witam Pania

    Mam problem z wyslaniem maila do pani,co może być przyczyną  nie wiem

  25. wioleta Odpowiedz
    25 marca 2013 at 15:08

    witam serdecznie i na samym poczatku chce bardzo podziekowac za lekcje ktore od Pani otrzymuje sa naprawde świetne polecam wszystkim naprawde warto:)

  26. wioleta Odpowiedz
    25 marca 2013 at 15:06

    Witam serdecznie i na samym poczatku chce bardzo podziekowac za lekcje kture od Pani dostaje są naprawde świetne polecam wszystkim naprawde warto:)

  27. janeczka Odpowiedz
    21 marca 2013 at 16:13

    Bardzo dziękuję za darmowy kurs,dostałam już 10 lekcję. Czuję niedosyt.     Korzystam też z bloga i uczę się. Jestem z siebie zadowolona bo jestem po przebytym udarze i nauka niemieckiego miała mi rozruszać komórki mózgowe. Załapałam i dużo umiem ale trudno mi zrozumieć co do mnie mówią Niemcy/lassen passen auf zu ab itp./ . Tat tak jestem teraz w Niemczech w pracy. Sytuacja finansowa mnie do tego zmusiła, ale cieszę się bo podjełam wyzwanie i czuję sięz tym świetnie.Rodzina do której trafiłam jest sympatyczna i twierdzą że dobrze się dogadujęale mi brak cały czas więcej  zrozumienia pełnych zdań. Pozdrawiam serdecznie      Janina

     

  28. Piotr Odpowiedz
    17 marca 2013 at 22:11

    Kurs jest znakomity.Bardzo wszystkim polecam!

  29. Aska Odpowiedz
    16 marca 2013 at 09:11

    Jestem bardzo zadowolona dziękuję Pani bardzo

  30. Dorota Odpowiedz
    15 marca 2013 at 08:32

    Witam Pani Aniu  ! Jestem szczesliwa , że znalazłam Pani kurs .Swietny blog ,bardzo ciekawy,aż chce sie uczyc.Czekam z niecierpliwoscia na druga lekcje .Pozdrawiam serdecznie.

     

  31. Basia Odpowiedz
    12 marca 2013 at 07:59

    Witam!

    Właśnie odebrałam kolejną lekcje i jestem bardzo mile zaskoczona:)

    Lekcje przybierają nową formę, kawały dowcipy, dialogi…

    Jakie niespodzianki Pani ma jeszcze dla nas ..?

    Pozdrawiam cieplutko

    Basia

  32. Maria D. Odpowiedz
    9 marca 2013 at 19:03

    Dziekuję Pani za wspaniały kurs, systematycznie wysyłane maile, doskonale opracowane lekcje(szata graficzna,dobór cwiczeń).

    Pozdrawiam i gratuluję takiej inicjatywy

  33. Kasinska Odpowiedz
    15 lutego 2013 at 15:50

    Dziekuje Pani Aniu za lekcje j. niemieckiego.Trafilam na Pani blog szukajac materialow do nauki on-line.Dziekuje ze moge skorzystac z Pani wiedzy.Bardzo podoba mi sie w Pani lekcjach forma,bardzo przejrzysta,latwa i na okreslony temat. To tez jest bardzo przydatne ze mozna pocwiczyc poprawna wymowe.Kiedys w szkole uczylam sie niemieckiego:ale to tylko podstawy:czas tez robi swoje.Wybieram sie do pracy w Niemczech.Chce pracowac jako opiekunka osob starszych. W ubieglym roku bylam pierwszy raz.Bardzo mi ta praca sie spodobala…Po prostu trzeba kochac ludzi,byc w miare zdrowym i chetnym do pracy. Konczac serdecznie Pania pozdrawiam,zycze satysfakcji i duzo zdrowia.Wanda

  34. Basia Odpowiedz
    15 lutego 2013 at 11:31

    Witam!

    Właśnie przerobiłam 10 lekcję i aż sie przestraszyłam ze to ostatnia..sama sie dziwie ze z takim zapałem do tego zasiadam. Wiem, ze lista czasowników nieregularnych przy nauce czasu przeszłego jest baaardzo długa, ale moze bedzie lekcja w tym kursie z tymi najważniejszymi(* z takimi bez których nie da się obejść)  ;-)

    to tylko taka moja mała sugestia, bo w tym kursie naprawdę wszystko i sie podoba!

    Pozdrawiam ciepliutko- Viele Gruesse!!

    Basia

  35. anna Odpowiedz
    15 lutego 2013 at 07:34

    Jest pani códowna kobieta kurs super jestem na 13lekcji oby wiecej takich dziekuje

  36. Agnieszka Odpowiedz
    1 lutego 2013 at 14:15

    Droga pani Aniu kurs jest fantastyczny jestem po pierwszej lekcji która bardzo mi się podoba super tłumaczysz.Dziękuje.

  37. Dorota Odpowiedz
    31 stycznia 2013 at 12:51

    Dziekuje za pierwsza lekcje.Pracuje jako opiekunka od 2 lat.Wczesniej uczylam sie j.niemieckiego w szkole,ale to 30lat temu.Mam pewna wiedze ale potrzebuje to usystematyzowac.Przede wszystkim gramatyka ,no i oczywiscie slowa ,zwroty.Juz po pierwszej lekcji widze ze to jest to czego potrzebuje.Bardzo dziekuje i licze na mila wspolprace.Jeszcze raz bardzo dziekuje i ciesze sie ze trafilam na pani bloga.Pozdrawiam

     

     

     

     

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      31 stycznia 2013 at 18:01

      Witaj Dorota! Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona :) Ja też liczę na fajną współpracę. Pozdrawiam serdecznie.

  38. Józef Odpowiedz
    31 stycznia 2013 at 09:09

    Szanowna Pani Aniu wielkie dzięki za darmowe lekcje j.niemieckiego .Do kompletu brakuje mi lekcji trzeciej ,jeśli to możliwe proszę o przesłanie będę bardzo wdzięczny.Dziękuję za trud i Serce włożone w to dzieło. Bóg zapłać!     Józef.

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      31 stycznia 2013 at 17:57

      Panie Józefie, brakująca lekcja właśnie została do Pana wysłana. Pozdrawiam serdecznie.

  39. Beata Odpowiedz
    28 stycznia 2013 at 09:43

    Aniu, jak to dobrze, że są jeszcze takie osoby co chcą pomagać innym.Twoje lekcje są takie jasne i wciągające. To przyjemność uczyć się z Twoją pomocą. Życzę radości i samych szczęśliwych dni. Pozdrawiam

  40. Lidka Odpowiedz
    25 stycznia 2013 at 18:01

    Witam serdecznie,pragnę podziękować za 2 lekcje jestem pod wrażeniem bardzo przystępnej formy .Przeszło 20 lat temu uczyłam się jęz.niem w szkole średniej zdawałam nawet maturę z tego jęz było super , potem jeszcze kilka razy próbowałam sama powtarzać materiał i uczyć się nowych słówek ,ale jakoś tak mało skutecznie .Mam ogromną nadzieję ,że teraz  z Pani lekcjami będzie inaczej.Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam ! Lidka

  41. maria Odpowiedz
    20 stycznia 2013 at 18:47

    Aniu,dzisiaj trafiłam na Twoją stronę.To dobry dla mnie :traf: Forma przekazu wiadomości jest przystępna.Dobra jest forma, że tłumaczysz jak to wymawiać.Proszę o następne lekcje :) ,ta pierwsza nie stwarza mi trudności.Blog dostarcza wiele wiadomości i przybliża nam kulturę i zwyczaje tych ludzi.

    Serdecznie dziękuję i pozdrawiam ! Maria

  42. Basia Odpowiedz
    17 stycznia 2013 at 13:19

    Witam serdecznie!

    Bardzo spodobały mi się dwie pierwsze lekcje. Chciałabym zapytać jak dużo przeiwidzianych ich jest w tym kursie i z jaką częstotliwością są wysyłane na Meila? Bardzo mnie to ciekawi bo jestem strasznie ,,napalona" na ten niemiecki:-)

    Viele Grusse :-)

    Basia

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      17 stycznia 2013 at 17:20

      Basiu, obecnie Kurs zawiera 26 lekcji, sukcesywnie przygotowuję kolejne. Lekcje wysyłane są co kilka dni, to znaczy, najczęściej co 2, 3 lub 5 dni.
      pozdrawiam

      • Basia Odpowiedz
        18 stycznia 2013 at 15:12

        Jej to niesamowite, że ma Pani ochotę zupełnie za darmo przygotowywać te lekcje, przeciez to musi zajmować sporo czasu. Jestem pod wrażeniem i bloga i tych lekcji, a przede wszystkim tego, że nie jest to taki ,,suchy" niemiecki jakim karmią nas podręczniki.  Czekam na lekcję i może pojawi się coś jak poradzić sobie np w banku przy otwieraniu konta albo w luźnej rozmowie ze znajomymi.

        Serdecznie pozdrawiam!!!!

  43. Halina Odpowiedz
    14 stycznia 2013 at 08:31

    Droga Aniu

    W lekcji 7 zadałaś pytania.

    Generalnie nie uczę się sama j.niemieckiego – ja i mąż.

    Mąż jest kierowcą ciężarówki chce starać się o lepszą pracę.

     Z moją przyjaciółką Niemką koresponduję i spotykam się od wielu lat poznałyśmy się w Rzymie rozmawiamy w j .polskim .Chcę coś zrobić dla niej i nauczyć się jej języka jak ona mojego.

    Pozdrawiam

    Hali

     

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      14 stycznia 2013 at 18:07

      Witaj Halino,
      to prześwietny pomysł – uczyć się języka Twojej przyjaciółki!!!! Na pewno wiele osób również go pochwali.
      Zacznij od podstaw, potem wiele nauczysz się już rozmawiając po niemiecku. Zapewne ze słownikiem pol-niem w ręku :)
      Życzę powodzenia.
      pozdrawiam Ciebie i Twoją niemiecką przyjaciółkę.

  44. Edyta Odpowiedz
    9 stycznia 2013 at 07:52

    To startuję:) Dziękuję za pierwsze materiały i słowa otuchy, które baaardzo się przydadzą :)

  45. Eliza Odpowiedz
    30 grudnia 2012 at 08:25

    Pani Aniu! W Sylwestra czeka mnie 12 godz.pracy(pewnie nie wł.komp.),dlatego już dzisiaj życzę Pani jak również wszystkim uczestniką kursu ZDRÓWKA,SZCZĘŚCIA ORAZ MOTYWACJI DO NAUKI W NOWYM 2013 ROKU!!! Eliza

  46. Halina Odpowiedz
    28 grudnia 2012 at 09:24

    Witam

    Dopisuję się do grona osób zainteresowanych nauką języka niemieckiego,dziękuję za pierwszą lekcję jest bardzo fajnie opracowana czegoś takiego szukałam uczyłam się j.włoskiego i uważam iż w taki sposób  jaki Pani przedstawia jest najlepszy do nauki dla osób które nie spotkały się z tym językiem czekam na kolejne lekcje .

    Serdecznie dziękuję

    Halina

  47. bianka Odpowiedz
    27 grudnia 2012 at 22:11

    witam pani Aniu!oferuje pani wiele pomocy odnosnie nauki,bardzo pani dziekuje!ale niestety nie moge zkozystac,mam dwoje dzieci malych i prace na 3 zmiay.dysponuje resztkami mojego czasu wchodzac i czytajac pani lekcji.to jest moje nie wiem ktore podejscie do nauki….ale pani lekcje sa na tyle fenomenalne,ze jesli tylko,tylko moge to je czytam.bardzo pani dziekuje,zycze szczesliwego nowego roku!!!!

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      28 grudnia 2012 at 15:52

      bianka, jak Pani to robi? Praca na 3 etaty? i 2 maleństwa… Podziwiam Panią. Oby w Nowym Roku było Pani łatwiej i oby miała Pani więcej czasu dla siebie samej – życzę z całego serca.

  48. Danuta Odpowiedz
    27 grudnia 2012 at 16:21

    Pani Aniu bardzo ,bardzo dziękuję za już-tylko prośba ,mam lekcje 1,2,3,4,5,9,i 10 brakuje mi 6,7,8.Jeżeli to możliwe to proszę  o brakujące  lekcje.Nie chcę aby moja przygoda z językiem niemieckim skończyła się tak szybko,napewno będę z Panią w kontakcie.WIELKIE DZIĘKI ZA CUDOWNE SERDUSZKO -Danuta

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      27 grudnia 2012 at 17:00

      Danuta, dzięki bardzo :)
      A brakujące lekcje już płyną mailem :)
      pozdrawiam

  49. Nina Odpowiedz
    27 grudnia 2012 at 10:00

    Witam

    Pani Aniu baaaardzo dziekuję za kurs j. niemieckiego. Robi Pani dla nas wiele dobrego opracowując kolejne lekcje.

    Pozdrawiam cieplutko i życzę by to dobro wróciło do Pani w życiu codziennym.

    Nina

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      27 grudnia 2012 at 14:33

      Nina, Dziękuję bardzo! Robię to z ogromną przyjemnością :) Czasem strofuję siebie samą, że jednak nowe materiały pojawiają się zbyt rzadko… Ale poprawię się :)
      Pozdrawiam

  50. Tomek Odpowiedz
    25 grudnia 2012 at 21:27

    Witam Pani Aniu.

    Bardzo dziękuję za lekcje otrzymane od Pani.

    Pozdrawiam  Tomek.

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      26 grudnia 2012 at 11:42

      Tomek – sehr gerne! :)

  51. inia Odpowiedz
    24 grudnia 2012 at 19:58

     Witam P.Aniu chce bardzo serdecznie podziekowac za lekcje ktor e od Pani otrzymuje.Obecnie pracuje jako opiekunka u starszej pani i   bardzo mi te lekcje pomagaja  chociaz juz dosyc dobrze sobie radze to jednak chcialabym sie nauczyc lepiej mowic bo nauki nigdy nie jest za duzo prosze o lekcje na temat opieki.Jeszcze raz dziekuje.

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      24 grudnia 2012 at 20:07

      inia, wkrótce ukaże się poradnik/ściąga „Jeden dzień z życia Opiekunki”. Kiedy będzie do kupienia, nie potrafię powiedzieć. Zostało mi jeszcze do przygotowania kilka ostatnich rozdziałów. Sprzedaż będzie poprzedzona dość dużą reklamą na blogu oraz wyślę do wszystkich uczestników Kursu 2-3 maile dotyczące tego e-booka. Jeszcze troszkę cierpliwości :)

  52. Eliza Odpowiedz
    20 grudnia 2012 at 07:41

    Lekcja nr 14 super,musze pokazać mojemu mężowi(fan piłki nożnej) On podobnie jak ja zaczyna przygodę z jęz.niemieckim.Pozdrawiam!

  53. Paweł Odpowiedz
    16 grudnia 2012 at 11:30

    Lekcje śa poprostu Wyśmienite. Dziekuje z Całęgo serca i czekam na wiecej  przygód z Niemieckim :)

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      17 grudnia 2012 at 20:48

      Paweł, dzięki! A przygody z językiem niemieckim – będą! będą! są już nowe plany….  ;)

  54. Jolanta Odpowiedz
    15 grudnia 2012 at 15:18

    Witam pani Aniu również dołanczam podziekowania za lekcje które są bardzo bardzo super i pomocne i czoła chyle za pani trud i prace i chcę zamówić u pani poradnik o którym pani pisze  proszę mi odpowiedzieć na poczte jak mogę go zamówić  piszę tutaj bo z poczty nie mogę wysyłać wiadomosći bo problem z komputerem ale do mnie wiadomosći dochodzą  takze bardzo pozdrawiam i życzę owocnych sukcesów i pomyślności każdego dnia 

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      15 grudnia 2012 at 18:16

      Jolanta, dziękuję bardzo za przemiłe słowa. Wiadomość właśnie poszła na Pani pocztę. :)

      Pozdrawiam.

  55. Mirek Odpowiedz
    15 grudnia 2012 at 10:18

    Witam Pani Aniu :)
    Serdecznie dziękuję za lekcje które mi pani przesyła,są one przejrzyste i łatwo się je przyswaja.Chodziłem do szkoły 20 lat temu i nie wiedziałem jak sie do tego zabrać.Pani mi pomogła uwierzyć w siebie:) Mam zamiar wyjechać do pracy w niemczech i nie wiem jak bym ten język ogarnął bez Pani pomocy.Mam cichutką nadzieję że jakiś temacik z budownictwa się też znajdzie.Serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz DZIĘKUJĘ BARDZO !!!

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      15 grudnia 2012 at 18:38

      20 lat, to faktycznie sporo czasu, Mirek. Cieszę się, że język niemiecki nie jest dla Pana już taki straszny, jak go wszyscy malują :)   Pozdrawiam.

  56. Bożena Odpowiedz
    14 grudnia 2012 at 22:47

    Pani Aniu, pragnę z całego serca podziękować za wspaniałe lekcje, które same wchodzą do głowy…nie wyobrażam już sobie nauki języka niemieckiego bez Pani….pozdrawiam serdecznie….Bożena….

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      14 grudnia 2012 at 22:54

      Pani Bożeno, dziękuję bardzo, nie wiem, co mam odpowiedzieć…..

  57. Wanda Chyla Odpowiedz
    13 grudnia 2012 at 20:01

    Pragne i ja dolaczyc sie do podziekowania za otrzymywane lekcje. Bardzo pomagaja mi w nauce jezyka. Rzeczywiscie sa w b. dostepny sposob przekazywane, tak ze nauka jezyka jest ulatwiona. Dziekuje Aniu za prace dla nas- ostatnio widze, ze nawet w porze nocnej- dzieki.  Wanda
     

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      14 grudnia 2012 at 22:56

      Pani Wando i Panie Krzysztofie, dziękuję serdecznie :)

  58. Krzysztof Odpowiedz
    13 grudnia 2012 at 18:18

    Witam Pani Aniu
    Serdecznie dziękuję za dotychczas przysłane lekcje, wreszcie mogę się porozumieć z moimi współpracownikam.Dotychczas korzystałem z rozmówek przywiezionych z Polski,ale w wiekszości Niemcy  mnie nie rozumieli. To, że pisze Pani jak się faktycznie wymawia dane słowo czy zdanie jest bardzo przydatne dla takiego laika jak ja.
    Miałbym jeszcze małą prośbę do Pani. Wyjeżdżam na urlop do Polski i chciałbym złożyć życzenia świąteczno-noworoczne swoim szefom i współpracownikom. Mogłaby  Pani coś podpowiedzieć jak to się mówi w Bawarii.
    Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam; Krzysztof z Landsbergu

  59. krzysiek 1988 Odpowiedz
    10 grudnia 2012 at 20:02

    zaryzykowalem i po pierwszej lekcji czuje ze dam rade:) bardzo dziekuje pozdrawiam

  60. przemaass Odpowiedz
    10 grudnia 2012 at 12:57

    witam czy moze ktos  mi wyslac na maila lekcje nr 2? z gory dziekuję:)
    przemaass01031991@onet.eu

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      10 grudnia 2012 at 13:04

      Lekcja już wysłana.  :)

       

      • przemaass Odpowiedz
        10 grudnia 2012 at 19:27

        dziekuje bardzo za wyslanie tej lekcji:)

  61. przemaass Odpowiedz
    9 grudnia 2012 at 19:26

    witam. czy cos musze zrobic zeby dostac kolejne lekcje?

  62. Aleksander Odpowiedz
    9 grudnia 2012 at 13:54

    Zapisałem się na kurs!W parę minut dostałem 1-szą lekcję!!!Dziękuję i zabieram się do pracy-nauki:)
    Serdecznie pozdrawiam!

  63. GRAZNA CYNAR Odpowiedz
    29 listopada 2012 at 16:01

    Bardzo dziekuje za przysyłane lekcje –sa naprawde swietne-chodze na lekcje z uniwersytetu trzeciego wieku a tymi sie uzupełniam–co prawda głowa juz nietaka ale pomalu—niebede sie zalamywac—czy jest mozliwosc odsluchiwania lekcji—i jak to wyglad-moze bylo by latwiej zrozumiec-serdecznie pozdrawiam Graz yna

  64. Dorota Odpowiedz
    28 listopada 2012 at 08:20

    Znalazałam przypadkowo ten kurs i bardzo się cieszę,że tak się  stało, ponieważ lekcje są bardzo fajnie napisane, ciekawe i zachęcające do dalsze nauki. Uczę się języka od roku i już nie raz się poddawałam a po tych lekcjach mam motywację do nauki. Czekam z niecierpliwością na kolejne lekcje.
    serdecznie pozdrawiam
    Dorota
     
     

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      29 listopada 2012 at 17:04

      Dorota, bardzo dziękuję :)

      • Gabriela Odpowiedz
        15 grudnia 2012 at 11:17

        Gabriela K
        Serdecznie dziękuję droga p.Aniu za lekcje j.niemieckiego.Obecnie jestem w Niemczech i pracuję jako opiekunka osób starszych.Jestem już od 2.11.12r. i opiekuję się panią ,która choruje na Alzheimera.Pracuje mi się dobrze,jestem zadowolona ale pragnę podkręlić,że trzeba mieć wiele empati w sobie aby pomagać takim wlaśnie osobom.Przed wyjazdem skończyłam 5-tygodniowy intensywny kurs j.niemieckiego,gdzie tęż uczyła nas p.Anna.Muszę jednak przyznać,że każda nauka wnosi coś nowego i należy korzystać ze wszystkich okazji chcąc sobie pomóc.Muszę jednak szczerze przyznć,że lekcje p.Ani Knobelsdorf są tym wszystkim czego na sam początek nieznający języka potrzebuje.Jednak kluczem do sukcesu jest jak sama p.Ania podkreśla systematyczna nauka,nieodkładanie niczego na później lecz "szufladkowanie"wiedzy na bieżąco.Jest tyle bezcennych wyrażeń,zwrotów,które po zapamiętaniu pozwolą nam na zrozumienie podstawowej rozmowy i zachęcą jednocześnie do dalszej nauki.Jestem zadowolona z przesyłanych lekcji i zachęcam też innych ,którzy nie znają języka i nie wiedzą co zrobić -niech jak najszybciej zapiszą się na darmowy kurs językowy u p.Ani.Dziękuję serdecznie za lekcje  a wątpiącym radzę "zróbcie to samo co ja i to już teraz"

  65. Beata Odpowiedz
    27 listopada 2012 at 10:04

    Dziekuje pani za przeslanie mi lekcji do nauki jezyka niemieckiego.Sa one przejrzyste i mozna je latwo przyswoic.Polecam wszystkim ktozy chca albo musza sie nauczyc tego jezyka .Pozdrawiam i gratuluje dobrego pomyslu.

  66. Brydzia Odpowiedz
    25 listopada 2012 at 15:34

    Szanowna Pani Anno,
    Z całego serca dziękuję za przesłanie mi, pierwszej lekcji języka niemieckiego.
    Pozdrawiam serdecznie
    Brydzia

  67. Danuta Odpowiedz
    25 listopada 2012 at 10:02

    Tu Danuta.Dzisiaj otrzymałam pierwszą lekcję j. niemieckiego-REWELACJA.Nie miałam j. niemieckiego w szkole ,bo w moich czasach był j. rosyjski .Postanowiłam jednak mimo moich 60 lat nauczyć się czegoś nowego-wybór padł na j. niemiecki.Oglądając na satelicie filmy nimieckie chcę dobrze zrozumieć ich treść.Sama trochę się uczyłam  z różnych książek ,ale to było chaotyczne.Ta forma nauki jest dla mnie wprost idealna.BARDZO DZIĘKUJĘ
    POZDRAWIAM-DANUTA

  68. bogumila sowinska Odpowiedz
    23 listopada 2012 at 10:53

    Pozdrawiam serdecznie Pani Aniu-ja juz po pierwszej lekcji czekam z pasją na następną:),dziękuje za trud i cieplo płynące z ani dzialalnosci.
    postaram sie nie zawiesc i solidnie sie uczyc. 
    miłego dnia

  69. Małgorzata Odpowiedz
    19 listopada 2012 at 19:32

    Dziękuję pani Aniu za dostarczane do mnie lekcje.Zaczęłam się uczyć języka niemieckiego ponieważ moim marzeniem jest wyjazd do pracy jako opiekunka osób starszych.Mam w tym doświadczenie ale nieznam języka.Myślę że już za rok będę mogła śmiało przy pani pomocy szukać pracy w Niemczech.Pozdrawiam.

  70. syla Odpowiedz
    18 listopada 2012 at 22:15

    pani Aniu kurs jest naprawde super.wiecej takich osob jak pani.dziekuje serdecznie.

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      19 listopada 2012 at 09:40

      Dziękuję bardzo :)

  71. bianka Odpowiedz
    16 listopada 2012 at 21:56

    witam pani Aniu!chce pani serdecznie podziekowac za lekcjie.sa one bardzo fajnie przygotowane,zrozumiale i interesujace.odwala pani kawal dobrej roboty!!!!!!!!serdecznie pania pozdrawiam i rownierz motywuje do dalszego nauczania!

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      17 listopada 2012 at 18:16

      bianka, bardzo dziękuję! Motywacja i chęci są – kolejne pomysły już w drodze :)

      pozdrawiam

  72. Eliza Odpowiedz
    15 listopada 2012 at 12:22

    Dzień dobry Pani Aniu! Nigdy nie uczyłam się j.niemieckiego.Pani kurs jest rewelacyjny dla takich osób jak ja.Pozdrawiam gorąco w ten chłodny dzień ;-)

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      15 listopada 2012 at 20:25

      Dziękuję Eliza :)

  73. jolana Odpowiedz
    14 listopada 2012 at 15:24

    Wim pani ANIU dzikuje za przyjecie mne do grona ludzi uzacych sie niemieckiego  wlasnie tera potrzebuje go  jak najbardziej  znam nasz ojczysty polski   nauczylam sie czeski ale niemiecki dopiero zaczynam wiec bende pilna z lekcjmi i dziekuje pani za pomoc  serdecznie paniom pozdrawiam :)

  74. włodek Odpowiedz
    11 listopada 2012 at 18:57

    Pani Aniu!
    Kurs jest doskonały dla wszystkich, którzy chcą skutecznie, praktycznie i szybko nauczyć się rozmawiać, porozumiewać po niemiecku. Dziekuję za duży wkład pracy wnoszony przez Panią bezinteresownie dla dobra innych.

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      11 listopada 2012 at 20:00

      włodek, dziękuję bardzo! Nie wszystko w życiu musi być do kupienia. Pozdrawiam.

  75. m.tylek Odpowiedz
    7 listopada 2012 at 16:29

    Witam!
    Jestem bardzo zadowolona z kursu języka niemieckiego. Materiały , które dostaje są przydatne i można przyswoić wiedze. Polecam wszystkim zainteresowanym  taki kurs, naprawdę warto :)
    Małgorzata
     

  76. bogumiła Odpowiedz
    26 października 2012 at 20:43

    Miła niespodzianka -czekam niecierpliwie .
    Bogusia

  77. bogumiła Odpowiedz
    26 października 2012 at 19:48

     
    Witam.Jestem świeżo upieczoną kursantkąUczę się języka niemieckiego bo muszę więc z bardzo wielkimi oporami  to robie -ale musze przyznać ,że wreszcie trafiłam na sposób ,który do mnie dociera .Nareszcie zaczynam rozumieć to czego sie ucze -BRAWO PANI ANIU
    Skończyłam na lekcji 7 motywującej .Z niecierpliwoscią czekam na więcej.
    Tak jak inni  czekam na tematy związane z opieką ,chorobami ,apteką i prowadzeniem domu-potrzebne do pracy w niemczech.
    Pozdrowienia .Bogusia

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      26 października 2012 at 19:56

      bogumiła, cieszę się, że mój Kurs się przydaje  :)

      A jeśli chodzi o tematykę pracy w opiece, prowadzeniem domu oraz wszystko, co z tym związanie – to przygotowuję właśnie e-booka/śiągę dla wszystkich osób, które chcą pracować w opiece w Niemczech. 

      To miała być właściwie NIESPODZIANKA, ale tak wiele osób mnie o tą tematykę pyta, że już nie mogę dłużej trzymać tego w tajemnicy :)

      Słowa, zwroty, zdania i dialogi. Będzie to coś w rodzaju pamiętnika opiekunki – „jeden dzień z życia opiekunki w Niemczech”.

      Kiedy będzie do kupienia – przypuszczam, że tak za około 2 do 4 tygodni…

      pozdrawiam cieplutko

      Ania

  78. Arturo Odpowiedz
    13 października 2012 at 08:12

    No musze powiedziec że kurs super ! Jak czytam i powtarzam sobię to bardzo szybko mi wchodzi do głowy niż taka wiedza książkowa. Polecam !

  79. Zdzisław Odpowiedz
    8 października 2012 at 08:50

    Dziękuję za bardzo przyjazny kurs niemieckiego. Kiedyś w latach osiemdziesiątych uczyłem się niemieckiego w moim zakładzie pracy z uwagi na kontakty zagraniczne. Dziś prawie po trzydziestu latach uleciały słowa i formy rozmowy. Mam znajomych w Niemczech ale kontakt prowadzi mój teść. Teraz kiedy on kończy 90 lat nie może już ze mną jechać więc postanowiłem sobie trochę przypomnieć niemiecki. Pani kurs jest dlamnie idealny. Daje podstawy gramatyki i budowy zdań tłumaczy ich konstrukcję co w znacznym stopniu pomaga wejść w j. niemiecki ze zrozumieniem. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
    Zdzisław

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      9 października 2012 at 15:37

      Panie Zdzisławie, bardzo dziękuję za komentarz i miłe słowa. Aż chce się jeszcze więcej i jeszcze lepiej pracować dla innych, by im pomóc w tym, co ja mam na codzień.

      Życzę więc dalszego zadowolenia z nauki.

      Pozdrawiam cieplutko  :)

  80. becia Odpowiedz
    5 października 2012 at 20:57

    Dziekuje ,wkońcu znalazlam nauke niemieckiego tlumaczonego w tak zrozumianym,latwym do opanowania uczeniu sie.A w szczególnosci zasady czytania (w nawiasach) .Dobro zawze wraca.Dziekuje.

  81. anna Odpowiedz
    24 września 2012 at 17:55

    Witam wszystkich,chce nauczyc sie j.niemickiego..zapisalam sie na wszystkie mozliwe kursy..a nic mi nie wchodzi do glowy…co mam zrobic

  82. fyda Odpowiedz
    21 września 2012 at 07:05

    jestem zachwycony kursem dzieki pani

    • Anna Knobelsdorf Odpowiedz
      22 września 2012 at 19:38

      Dziękuję serdecznie :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>