Opinie uczestników darmowego Kursu Języka Niemieckiego

31 lipca 2012

Darmowy Kurs Języka Niemieckigo cieszy się ogromnym powodzeniem. Przyznam szczerze, że nie spodziewałam się aż takiego zainteresowania. Każdego dnia zapisuje się kilkanaście nowych osób.

 

Poniżej kilka opinii o Kursie. Wszystkie opinie zamieszczone za zgodą autorów tych wypowiedzi oraz w niezmienionej formie.

 

język niemiecki

A oto i one:

 

Witam Pani Aniu,

Nigdy nie zawiodłem się na Pani rzetelności, jakości przesyłanych materiałów, ciekawemu i mądremu planowaniu lekcji. Ma Pani bardzo fajnie (w mojej opinii) podejście do nauczania. Pragmatyczne, wielowątkowe i świetnie dobiera Pani zaskakujące tematy. Dużo najbardziej przydatnych zwrotów, pomysłowe połączenia rzeczowników z opisującymi je przymiotnikami, idiomy, czasem żarty itp, itd.
To są naprawdę świetnie przygotowane, zróżnicowane materiały nastawione na praktykę ale też mnóstwo niemieckiej (nienajłatwiejszej gramatyki. Dlatego nie zawahałem sie kupić kolejnego pakietu.

Serdecznie pozdrawiam i dziękuję,

Wykonuje Pani świetną pracę.

P,S.
Nie mam tera czasu aby opublikować ten post na publicznym forum. Jeśli Pani chciałaby to zrobić w moim imieniu, nie mam nic przeciwko temu.

Z wyrazami szacunku,

Tomek Słupski

******************************

Pani Aniu,

bardzo jestem zadowolana, że trafiłam na pani stronke. I że zapisałam się na ten kurs. Kiedyś nauka niemieckiego była dla mnie meczarnia, a teraz dzieki pani lekcjom w końu zaczynam go rozumieć!  Wielkie brawa pani Aniu!

 Dziekuje bardzo za każdą lekcję!

pozdrawiam z Opola

Ilona Pobierowska

******************************

 

Droga Pani Anno ten kurs daje mi  b.dużo.Porządkuję swój szkolny j.niemiecki  Serdeczne dzięki,

Print Friendly, PDF & Email

117 komentarzy

  • Teresa 8 września 2017jako05:15

    Aniu, ja jestem zachwycona!!!!!. Co kilka dni dostaję nowy materiał do nauki i zawsze czekam  niecierpliwie co dzisiaj będzie do zrobienia.Postaram się nie zawieść i będę się uczyć i uczyć.Jestem szczęściarą, bo należę do grona osób uczących się pod Twoim kierunkiem.Pozdrawiam i dziękuję bardzo serdecznie.

     

    • Anna Knobelsdorf 9 września 2017jako18:32

      Teresa, bardzo się cieszę, że ten Kurs tak Ci się podoba! Super, że mam tak bardzo zaangażowaną i ambitną Kursantkę 🙂 Życzę powodzenia!
      Gdyby pojawiły się jakiekolwiek pytania lub wątpliwości – pisz do mnie śmiało na maila. Chętnie pomogę, odpowiem, wyjaśnię.
      pozdrawiam z przecudnej Bawarii 🙂

  • Ala 25 września 2014jako11:30

    Właśnie przerobiłam pierwszą lekcję i jestem pod wrażeniem. Wszystko wytłumaczone bardzo prosto i przystępnie. To na prawdę zachęca do działania. Bardzo dziękuję i polecam serdecznie wszystkim.

  • Beata 14 czerwca 2014jako12:45

    Sprawdziłam, nie,  nie  mam  linka  w  spamach  . Co teraz?

    • Anna Knobelsdorf 14 czerwca 2014jako20:22

      Beata, sprawdziłam w systemie, faktycznie, jest Pani zapisana, a wiadomość z linkiem do potwierdzenia została również wysłana. Skoro nie może Pani jej odnaleźć, więc zrobimy tak. Usunęłam już Pani adres e-mail z listy. Proszę zapisać się ponownie na Kurs. Powinno zadziałać. Gdyby jednak system nie przyjął adresu, to proszę podać inny.
      pozdrawiam 🙂

  • Beata 13 czerwca 2014jako18:42

    Witam, w dniu wczorajszym zapisalam sie do pani w celu rozpoczecia kursu ale nie dostalam zadnej informacji zwrotnej na meila wiec nie  moge rozpoczac kursu

    pozdrawiam 

    • Anna Knobelsdorf 14 czerwca 2014jako12:01

      Beata, proszę sprawdzić, czy wiadomość z linkiem potwierdzającym nie trafiła do spamu.
      pozdrawiam

  • Karolina i Jan 13 maja 2014jako20:41

    Hallo Frau Aniu,

    vielen Dank für diese Lektionen. Mit dieser Seite konnten wir zusammen sehr gut lernen. Meine Freundin Karolina kommt aus Polen und ich bin aus Deutschland. Wir lernen viel zusammen und mit dieser Seite geht es viel schneller, da die laut- und schreibweise mit dabei ist. Das macht es um einiges leichter. Deine Lektionen sind sehr interessant und helfen im Alltag weiter, zumindest findet Karolina es sehr wichtig Alltagsgespräche zu lesen und zu verstehen.

    Wir warten auf weitere interessante Lektionen. Die mir persönlich auch viel helfen um polnisch zu lernen.

     

    Viele Grüße Karolina i Jan

     

    • Anna Knobelsdorf 14 maja 2014jako15:24

      ewa, no to do dzieła! na pewno uda Ci się zrealizować plany i spełnić marzenia. Trzeba tylko baaaaaaardzo mocno chcieć i jednocześnie pracować nad tym. Wszechświat będzie podawał Ci okazje, nie przegap ich i wykorzystaj 🙂
      Powodzenia!

    • Anna Knobelsdorf 14 maja 2014jako15:31

      Karolina und Jan – was für ein Kommentar! Super! Es freut mich wirklich sehr, daß euch meine Seite gefällt und hilft beim Deutsch sowie Polnisch lernen. Danke 🙂
      Viel Erfolg!

  • Gina 26 lutego 2014jako22:26

    Witam.

    Dziękuję Aniu za darmowe lekcje niemieckiego. Twój kurs jest super. Otrzymałam już kilka lekcji i mam motywację do nauki, bo wszystko jest wytłumaczone w prosty i zrozumiały dla mnie sposób. Czekam na kolejne lekcje i serdecznie pozdrawiam.

  • Maria 27 września 2013jako18:39

    Witam,

    Pani Aniu, bardzo dziekuje za kurs.Materialy sa b.przejrzyste, ciekawie opracowane-podziwiam Pania za trud i zaangazowanie. Ciesze sie, ze trafilam na Pani bloga w koncu mam motywacje do nauki. Pozdrawiam serdecznie

  • krzychu 19 września 2013jako09:36

    Witam.Pani Aniu.W ostatnim e-mailu pisała Pani o motywacji.Mam nietypową.Po udarze mam problem z mową,zalecone ćwiczenia języka i ust.Wtedy zapisałem sie na Pani kurs.To był strzał w dziesiątkę.Jest poprawa[pracują inne mięśnie].Pozatym Pani lekcje są prowadzone w tak przystępny sposób,że człowiek chętniej się uczy.Mam nadzieję,że kiedyś napiszę do Pani e-maila bezbłednie po niemiecku z pamięci.Dziękuje i pozdrawiam.Krzysztof Stefanski.

  • krzysztof Stefański 19 września 2013jako09:20

    Witam.Pani Aniu.Odniosę się do Pani ostatniego e-maila o motywacji.Mam nietypową motywację.Mialem udar rok temu,mam problem z mową,muszę ćwiczyć mięśnie języka i ust,a Pani zaproponowała naukę niemieckiego.To był  strzał w dziesiątkę.Pracują inne mięśnie naprawdę jest poprawa.Bardzo dziękuję!ps.Lekcje są prowadzone wspaniale!Pozdrawiam.Krzysztof Stefański.

  • lukas 14 września 2013jako10:34

    aha, czyli dobra metoda nauki skoro lekcje nie mają końca :), a ile lekcji się ukazało dotychczas?

  • lukas 13 września 2013jako16:03

    można wiedzieć z ilu lekcji składa się cały kurs?

    Pozdrawiam.

    • Anna Knobelsdorf 13 września 2013jako17:14

      lukas, dodaję sukcesywnie nowe lekcje. A więc jak razie Kurs nie ma końca 🙂
      Pozdrawiam.

  • krystyna 12 września 2013jako08:00

    No…..brak mi słów….dostałam już drugą lekcję,tak w niej pachnie ,że mniam,mniam…..Poproszę o dalsze smakowite kąski.To jest coś, za co P.Bóg powinien Cię wynagrodzic.

  • gosia 6 lipca 2013jako13:34

    bardzo dziękuję za czytelną i przystępną formę nauki 🙂 proszę o jeszczeee 🙂 zginęła mi lekcja nr 5:( pozdrawiam i życzę sukcesów 🙂

  • Grażyna 5 lipca 2013jako11:16

    Witam

    Serdecznie dziękuję za przesyłane lekcje niemieckiego. Uczę się od podstaw niemieckiego i wychodzi mi to całkiem dobrze. Myślałam, że język niemiecki będzie dla mnie nie do opanowania, ale po kilku miesiącach nauki zaczynam rozumieć i zapamiętywać słowa. Pani Aniu, lekcje przesyłane na emaila są bardzo pomocne w mojej nauce języka. 

    Pozdrawiam i czekam na kolejny materiał. 

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  • jolanta 26 czerwca 2013jako20:11

    Bardzo dziękuje za włożony wysiłek dla tak szerokiego grona usatysfakcjonowanych kurasantów do którego szczerze się przyłączam wielki SZACUNEK Pozdrawiam

  • Basiulka 6 czerwca 2013jako08:54

    Witam!!!

     

    Z szczerego serca polecam ten kurs!!!!! Wszystko jest zrozumiale. Aż chce sie uczyć!!!! POLECAM!!!!

     

    PS. A jest możliwość lekcji na temat <<przedszkola>>???pierwsze spotkania

  • Dorota 5 czerwca 2013jako12:56

    Bardzo dziękuję za 6 lekcje, przydała się .

    To prawda ,że przychodzi moment, że   ciężko się zmobilizować.

    Niemieckiego uczyłam się kiedyś dość dawno a teraz chciałabym sobie przypomnieć.

     

  • pilipczuk 27 maja 2013jako16:51

    Ja też już mam 2 lekcje, bardzo dziękuję .

  • Dorota Grabowska 27 maja 2013jako05:14

    Pani Aniu – kurs jest rewelacyjny !!! Bardzo dziękuję za dotychczasowe lekcje , sposób w jaki są podane jest bardzo zrozumiały – można by się pokusić o stwierdzenie ,że same wchodzą do głowy 😉 . Ze zniecierpliwością czekam na kolejne – jeszcze raz pięknie dziękuję :)) , równiez za to ,że są jeszcze gdzieś wokól nas ludzie tak bezinteresowni jak Pani- ludzie chcący nieść pomoc innym ; w dzisiejszych czasach to rzadkość , a jednak miałam to szczęście i dane mi doświadczyć takiej bezinteresowności . Raz jeszcze bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam .

    Dorota.

  • zenek127 9 maja 2013jako21:44

    Witam Pani Aniu, zaliczyłem dwie lekcje i jest fajne. Muszę przyznać że ten język niemiecki jest trochu inny od tego, którego się uczyłem 35 lat temu. Pracowałem w NRD przez jeden rok w Plauen region Voklandzki, oni mają tam taką swoją gwarę. Obecnie chcę sobie przypomnić to co kiedyś umiałem i nauczyć czegoś nowego. Jestem Pani brdzo wdzięczny za lekcje

  • Jankowski 6 maja 2013jako17:41

    Uczę się Niemieckiego od podstaw i kurs Pani ANII jest bardzo pomocny w nauce.Chetnie korzystam z Pani malii kóre otrzymuje.Chciałbym Bardzo podziekowac Ci Aniu za te maile wiedzy kóre domnie wysłysz.Freut mich Sie kennen und Vielen Dank. Franek

  • joanna 6 maja 2013jako12:03

    Witam! lekcje są naprawde rewelacyjne:)super sie uczy z paną bardzo mocno pozdrawiam i czekam na kolejne maile z lekcjami:)

     

  • Monika 6 kwietnia 2013jako15:43

    Pani Aniu, jestem przeogromnie wdzięczna za pomoc jaką Pani oferuje. Za bloga, którego z zapałem studiuję, za fantastyczny kurs, który traktuję bardzo poważnie i bardzo jest mi pomocny. Uczę się sumiennie, odrabiam z pamięci wszystkie prace domowe, wiedzę chłonę z przyjemnością i z niecierpliwością czekam na każdego następnego mail-a (szkoda tylko, że nie jest codziennie)…Uwielbiam ten kurs i Panią za całokształt. Jest PANI  WIELKA…Dziękuję. Monika

  • janeczka 5 kwietnia 2013jako08:52

    Witam serdecznie i pozdrawiam.    Cieszę się że nadal dostajęlekcje. Są mi bardzo pomocne . Czekam z niecierpliwością na każde następne .Dzięki pa pa

  • iza 3 kwietnia 2013jako17:11

    juz jest ! wyslalam teraz czekam na lekcję buziaczki

  • iza 3 kwietnia 2013jako16:35

    Witam Pania

    Mam problem z wyslaniem maila do pani,co może być przyczyną  nie wiem

  • wioleta 25 marca 2013jako15:08

    witam serdecznie i na samym poczatku chce bardzo podziekowac za lekcje ktore od Pani otrzymuje sa naprawde świetne polecam wszystkim naprawde warto:)

  • wioleta 25 marca 2013jako15:06

    Witam serdecznie i na samym poczatku chce bardzo podziekowac za lekcje kture od Pani dostaje są naprawde świetne polecam wszystkim naprawde warto:)

  • janeczka 21 marca 2013jako16:13

    Bardzo dziękuję za darmowy kurs,dostałam już 10 lekcję. Czuję niedosyt.     Korzystam też z bloga i uczę się. Jestem z siebie zadowolona bo jestem po przebytym udarze i nauka niemieckiego miała mi rozruszać komórki mózgowe. Załapałam i dużo umiem ale trudno mi zrozumieć co do mnie mówią Niemcy/lassen passen auf zu ab itp./ . Tat tak jestem teraz w Niemczech w pracy. Sytuacja finansowa mnie do tego zmusiła, ale cieszę się bo podjełam wyzwanie i czuję sięz tym świetnie.Rodzina do której trafiłam jest sympatyczna i twierdzą że dobrze się dogadujęale mi brak cały czas więcej  zrozumienia pełnych zdań. Pozdrawiam serdecznie      Janina

     

  • Piotr 17 marca 2013jako22:11

    Kurs jest znakomity.Bardzo wszystkim polecam!

  • Aska 16 marca 2013jako09:11

    Jestem bardzo zadowolona dziękuję Pani bardzo

  • Dorota 15 marca 2013jako08:32

    Witam Pani Aniu  ! Jestem szczesliwa , że znalazłam Pani kurs .Swietny blog ,bardzo ciekawy,aż chce sie uczyc.Czekam z niecierpliwoscia na druga lekcje .Pozdrawiam serdecznie.

     

  • Basia 12 marca 2013jako07:59

    Witam!

    Właśnie odebrałam kolejną lekcje i jestem bardzo mile zaskoczona:)

    Lekcje przybierają nową formę, kawały dowcipy, dialogi…

    Jakie niespodzianki Pani ma jeszcze dla nas ..?

    Pozdrawiam cieplutko

    Basia

  • Maria D. 9 marca 2013jako19:03

    Dziekuję Pani za wspaniały kurs, systematycznie wysyłane maile, doskonale opracowane lekcje(szata graficzna,dobór cwiczeń).

    Pozdrawiam i gratuluję takiej inicjatywy

  • Kasinska 15 lutego 2013jako15:50

    Dziekuje Pani Aniu za lekcje j. niemieckiego.Trafilam na Pani blog szukajac materialow do nauki on-line.Dziekuje ze moge skorzystac z Pani wiedzy.Bardzo podoba mi sie w Pani lekcjach forma,bardzo przejrzysta,latwa i na okreslony temat. To tez jest bardzo przydatne ze mozna pocwiczyc poprawna wymowe.Kiedys w szkole uczylam sie niemieckiego:ale to tylko podstawy:czas tez robi swoje.Wybieram sie do pracy w Niemczech.Chce pracowac jako opiekunka osob starszych. W ubieglym roku bylam pierwszy raz.Bardzo mi ta praca sie spodobala…Po prostu trzeba kochac ludzi,byc w miare zdrowym i chetnym do pracy. Konczac serdecznie Pania pozdrawiam,zycze satysfakcji i duzo zdrowia.Wanda

  • Basia 15 lutego 2013jako11:31

    Witam!

    Właśnie przerobiłam 10 lekcję i aż sie przestraszyłam ze to ostatnia..sama sie dziwie ze z takim zapałem do tego zasiadam. Wiem, ze lista czasowników nieregularnych przy nauce czasu przeszłego jest baaardzo długa, ale moze bedzie lekcja w tym kursie z tymi najważniejszymi(* z takimi bez których nie da się obejść)  😉

    to tylko taka moja mała sugestia, bo w tym kursie naprawdę wszystko i sie podoba!

    Pozdrawiam ciepliutko- Viele Gruesse!!

    Basia

  • anna 15 lutego 2013jako07:34

    Jest pani códowna kobieta kurs super jestem na 13lekcji oby wiecej takich dziekuje

  • Agnieszka 1 lutego 2013jako14:15

    Droga pani Aniu kurs jest fantastyczny jestem po pierwszej lekcji która bardzo mi się podoba super tłumaczysz.Dziękuje.

  • Dorota 31 stycznia 2013jako12:51

    Dziekuje za pierwsza lekcje.Pracuje jako opiekunka od 2 lat.Wczesniej uczylam sie j.niemieckiego w szkole,ale to 30lat temu.Mam pewna wiedze ale potrzebuje to usystematyzowac.Przede wszystkim gramatyka ,no i oczywiscie slowa ,zwroty.Juz po pierwszej lekcji widze ze to jest to czego potrzebuje.Bardzo dziekuje i licze na mila wspolprace.Jeszcze raz bardzo dziekuje i ciesze sie ze trafilam na pani bloga.Pozdrawiam

     

     

     

     

    • Anna Knobelsdorf 31 stycznia 2013jako18:01

      Witaj Dorota! Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona 🙂 Ja też liczę na fajną współpracę. Pozdrawiam serdecznie.

  • Józef 31 stycznia 2013jako09:09

    Szanowna Pani Aniu wielkie dzięki za darmowe lekcje j.niemieckiego .Do kompletu brakuje mi lekcji trzeciej ,jeśli to możliwe proszę o przesłanie będę bardzo wdzięczny.Dziękuję za trud i Serce włożone w to dzieło. Bóg zapłać!     Józef.

    • Anna Knobelsdorf 31 stycznia 2013jako17:57

      Panie Józefie, brakująca lekcja właśnie została do Pana wysłana. Pozdrawiam serdecznie.

  • Beata 28 stycznia 2013jako09:43

    Aniu, jak to dobrze, że są jeszcze takie osoby co chcą pomagać innym.Twoje lekcje są takie jasne i wciągające. To przyjemność uczyć się z Twoją pomocą. Życzę radości i samych szczęśliwych dni. Pozdrawiam

  • Lidka 25 stycznia 2013jako18:01

    Witam serdecznie,pragnę podziękować za 2 lekcje jestem pod wrażeniem bardzo przystępnej formy .Przeszło 20 lat temu uczyłam się jęz.niem w szkole średniej zdawałam nawet maturę z tego jęz było super , potem jeszcze kilka razy próbowałam sama powtarzać materiał i uczyć się nowych słówek ,ale jakoś tak mało skutecznie .Mam ogromną nadzieję ,że teraz  z Pani lekcjami będzie inaczej.Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam ! Lidka

  • maria 20 stycznia 2013jako18:47

    Aniu,dzisiaj trafiłam na Twoją stronę.To dobry dla mnie :traf: Forma przekazu wiadomości jest przystępna.Dobra jest forma, że tłumaczysz jak to wymawiać.Proszę o następne lekcje 🙂 ,ta pierwsza nie stwarza mi trudności.Blog dostarcza wiele wiadomości i przybliża nam kulturę i zwyczaje tych ludzi.

    Serdecznie dziękuję i pozdrawiam ! Maria

  • Basia 17 stycznia 2013jako13:19

    Witam serdecznie!

    Bardzo spodobały mi się dwie pierwsze lekcje. Chciałabym zapytać jak dużo przeiwidzianych ich jest w tym kursie i z jaką częstotliwością są wysyłane na Meila? Bardzo mnie to ciekawi bo jestem strasznie ,,napalona" na ten niemiecki:-)

    Viele Grusse 🙂

    Basia

    • Anna Knobelsdorf 17 stycznia 2013jako17:20

      Basiu, obecnie Kurs zawiera 26 lekcji, sukcesywnie przygotowuję kolejne. Lekcje wysyłane są co kilka dni, to znaczy, najczęściej co 2, 3 lub 5 dni.
      pozdrawiam

      • Basia 18 stycznia 2013jako15:12

        Jej to niesamowite, że ma Pani ochotę zupełnie za darmo przygotowywać te lekcje, przeciez to musi zajmować sporo czasu. Jestem pod wrażeniem i bloga i tych lekcji, a przede wszystkim tego, że nie jest to taki ,,suchy" niemiecki jakim karmią nas podręczniki.  Czekam na lekcję i może pojawi się coś jak poradzić sobie np w banku przy otwieraniu konta albo w luźnej rozmowie ze znajomymi.

        Serdecznie pozdrawiam!!!!

  • Halina 14 stycznia 2013jako08:31

    Droga Aniu

    W lekcji 7 zadałaś pytania.

    Generalnie nie uczę się sama j.niemieckiego – ja i mąż.

    Mąż jest kierowcą ciężarówki chce starać się o lepszą pracę.

     Z moją przyjaciółką Niemką koresponduję i spotykam się od wielu lat poznałyśmy się w Rzymie rozmawiamy w j .polskim .Chcę coś zrobić dla niej i nauczyć się jej języka jak ona mojego.

    Pozdrawiam

    Hali

     

    • Anna Knobelsdorf 14 stycznia 2013jako18:07

      Witaj Halino,
      to prześwietny pomysł – uczyć się języka Twojej przyjaciółki!!!! Na pewno wiele osób również go pochwali.
      Zacznij od podstaw, potem wiele nauczysz się już rozmawiając po niemiecku. Zapewne ze słownikiem pol-niem w ręku 🙂
      Życzę powodzenia.
      pozdrawiam Ciebie i Twoją niemiecką przyjaciółkę.

  • Edyta 9 stycznia 2013jako07:52

    To startuję:) Dziękuję za pierwsze materiały i słowa otuchy, które baaardzo się przydadzą 🙂

  • Eliza 30 grudnia 2012jako08:25

    Pani Aniu! W Sylwestra czeka mnie 12 godz.pracy(pewnie nie wł.komp.),dlatego już dzisiaj życzę Pani jak również wszystkim uczestniką kursu ZDRÓWKA,SZCZĘŚCIA ORAZ MOTYWACJI DO NAUKI W NOWYM 2013 ROKU!!! Eliza

  • Halina 28 grudnia 2012jako09:24

    Witam

    Dopisuję się do grona osób zainteresowanych nauką języka niemieckiego,dziękuję za pierwszą lekcję jest bardzo fajnie opracowana czegoś takiego szukałam uczyłam się j.włoskiego i uważam iż w taki sposób  jaki Pani przedstawia jest najlepszy do nauki dla osób które nie spotkały się z tym językiem czekam na kolejne lekcje .

    Serdecznie dziękuję

    Halina

  • bianka 27 grudnia 2012jako22:11

    witam pani Aniu!oferuje pani wiele pomocy odnosnie nauki,bardzo pani dziekuje!ale niestety nie moge zkozystac,mam dwoje dzieci malych i prace na 3 zmiay.dysponuje resztkami mojego czasu wchodzac i czytajac pani lekcji.to jest moje nie wiem ktore podejscie do nauki….ale pani lekcje sa na tyle fenomenalne,ze jesli tylko,tylko moge to je czytam.bardzo pani dziekuje,zycze szczesliwego nowego roku!!!!

    • Anna Knobelsdorf 28 grudnia 2012jako15:52

      bianka, jak Pani to robi? Praca na 3 etaty? i 2 maleństwa… Podziwiam Panią. Oby w Nowym Roku było Pani łatwiej i oby miała Pani więcej czasu dla siebie samej – życzę z całego serca.

  • Danuta 27 grudnia 2012jako16:21

    Pani Aniu bardzo ,bardzo dziękuję za już-tylko prośba ,mam lekcje 1,2,3,4,5,9,i 10 brakuje mi 6,7,8.Jeżeli to możliwe to proszę  o brakujące  lekcje.Nie chcę aby moja przygoda z językiem niemieckim skończyła się tak szybko,napewno będę z Panią w kontakcie.WIELKIE DZIĘKI ZA CUDOWNE SERDUSZKO -Danuta

    • Anna Knobelsdorf 27 grudnia 2012jako17:00

      Danuta, dzięki bardzo 🙂
      A brakujące lekcje już płyną mailem 🙂
      pozdrawiam

  • Nina 27 grudnia 2012jako10:00

    Witam

    Pani Aniu baaaardzo dziekuję za kurs j. niemieckiego. Robi Pani dla nas wiele dobrego opracowując kolejne lekcje.

    Pozdrawiam cieplutko i życzę by to dobro wróciło do Pani w życiu codziennym.

    Nina

    • Anna Knobelsdorf 27 grudnia 2012jako14:33

      Nina, Dziękuję bardzo! Robię to z ogromną przyjemnością 🙂 Czasem strofuję siebie samą, że jednak nowe materiały pojawiają się zbyt rzadko… Ale poprawię się 🙂
      Pozdrawiam

  • Tomek 25 grudnia 2012jako21:27

    Witam Pani Aniu.

    Bardzo dziękuję za lekcje otrzymane od Pani.

    Pozdrawiam  Tomek.

    • Anna Knobelsdorf 26 grudnia 2012jako11:42

      Tomek – sehr gerne! 🙂

  • inia 24 grudnia 2012jako19:58

     Witam P.Aniu chce bardzo serdecznie podziekowac za lekcje ktor e od Pani otrzymuje.Obecnie pracuje jako opiekunka u starszej pani i   bardzo mi te lekcje pomagaja  chociaz juz dosyc dobrze sobie radze to jednak chcialabym sie nauczyc lepiej mowic bo nauki nigdy nie jest za duzo prosze o lekcje na temat opieki.Jeszcze raz dziekuje.

    • Anna Knobelsdorf 24 grudnia 2012jako20:07

      inia, wkrótce ukaże się poradnik/ściąga „Jeden dzień z życia Opiekunki”. Kiedy będzie do kupienia, nie potrafię powiedzieć. Zostało mi jeszcze do przygotowania kilka ostatnich rozdziałów. Sprzedaż będzie poprzedzona dość dużą reklamą na blogu oraz wyślę do wszystkich uczestników Kursu 2-3 maile dotyczące tego e-booka. Jeszcze troszkę cierpliwości 🙂

  • Eliza 20 grudnia 2012jako07:41

    Lekcja nr 14 super,musze pokazać mojemu mężowi(fan piłki nożnej) On podobnie jak ja zaczyna przygodę z jęz.niemieckim.Pozdrawiam!

  • Paweł 16 grudnia 2012jako11:30

    Lekcje śa poprostu Wyśmienite. Dziekuje z Całęgo serca i czekam na wiecej  przygód z Niemieckim 🙂

    • Anna Knobelsdorf 17 grudnia 2012jako20:48

      Paweł, dzięki! A przygody z językiem niemieckim – będą! będą! są już nowe plany….  😉

  • Jolanta 15 grudnia 2012jako15:18

    Witam pani Aniu również dołanczam podziekowania za lekcje które są bardzo bardzo super i pomocne i czoła chyle za pani trud i prace i chcę zamówić u pani poradnik o którym pani pisze  proszę mi odpowiedzieć na poczte jak mogę go zamówić  piszę tutaj bo z poczty nie mogę wysyłać wiadomosći bo problem z komputerem ale do mnie wiadomosći dochodzą  takze bardzo pozdrawiam i życzę owocnych sukcesów i pomyślności każdego dnia 

    • Anna Knobelsdorf 15 grudnia 2012jako18:16

      Jolanta, dziękuję bardzo za przemiłe słowa. Wiadomość właśnie poszła na Pani pocztę. 🙂

      Pozdrawiam.

  • Mirek 15 grudnia 2012jako10:18

    Witam Pani Aniu 🙂
    Serdecznie dziękuję za lekcje które mi pani przesyła,są one przejrzyste i łatwo się je przyswaja.Chodziłem do szkoły 20 lat temu i nie wiedziałem jak sie do tego zabrać.Pani mi pomogła uwierzyć w siebie:) Mam zamiar wyjechać do pracy w niemczech i nie wiem jak bym ten język ogarnął bez Pani pomocy.Mam cichutką nadzieję że jakiś temacik z budownictwa się też znajdzie.Serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz DZIĘKUJĘ BARDZO !!!

    • Anna Knobelsdorf 15 grudnia 2012jako18:38

      20 lat, to faktycznie sporo czasu, Mirek. Cieszę się, że język niemiecki nie jest dla Pana już taki straszny, jak go wszyscy malują 🙂   Pozdrawiam.

  • Bożena 14 grudnia 2012jako22:47

    Pani Aniu, pragnę z całego serca podziękować za wspaniałe lekcje, które same wchodzą do głowy…nie wyobrażam już sobie nauki języka niemieckiego bez Pani….pozdrawiam serdecznie….Bożena….

    • Anna Knobelsdorf 14 grudnia 2012jako22:54

      Pani Bożeno, dziękuję bardzo, nie wiem, co mam odpowiedzieć…..

  • Wanda Chyla 13 grudnia 2012jako20:01

    Pragne i ja dolaczyc sie do podziekowania za otrzymywane lekcje. Bardzo pomagaja mi w nauce jezyka. Rzeczywiscie sa w b. dostepny sposob przekazywane, tak ze nauka jezyka jest ulatwiona. Dziekuje Aniu za prace dla nas- ostatnio widze, ze nawet w porze nocnej- dzieki.  Wanda
     

    • Anna Knobelsdorf 14 grudnia 2012jako22:56

      Pani Wando i Panie Krzysztofie, dziękuję serdecznie 🙂

  • Krzysztof 13 grudnia 2012jako18:18

    Witam Pani Aniu
    Serdecznie dziękuję za dotychczas przysłane lekcje, wreszcie mogę się porozumieć z moimi współpracownikam.Dotychczas korzystałem z rozmówek przywiezionych z Polski,ale w wiekszości Niemcy  mnie nie rozumieli. To, że pisze Pani jak się faktycznie wymawia dane słowo czy zdanie jest bardzo przydatne dla takiego laika jak ja.
    Miałbym jeszcze małą prośbę do Pani. Wyjeżdżam na urlop do Polski i chciałbym złożyć życzenia świąteczno-noworoczne swoim szefom i współpracownikom. Mogłaby  Pani coś podpowiedzieć jak to się mówi w Bawarii.
    Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam; Krzysztof z Landsbergu

  • krzysiek 1988 10 grudnia 2012jako20:02

    zaryzykowalem i po pierwszej lekcji czuje ze dam rade:) bardzo dziekuje pozdrawiam

  • przemaass 10 grudnia 2012jako12:57

    witam czy moze ktos  mi wyslac na maila lekcje nr 2? z gory dziekuję:)
    przemaass01031991@onet.eu

    • Anna Knobelsdorf 10 grudnia 2012jako13:04

      Lekcja już wysłana.  🙂

       

      • przemaass 10 grudnia 2012jako19:27

        dziekuje bardzo za wyslanie tej lekcji:)

    • Irena 2 marca 2018jako10:37

      Dzień dobry p.Anno .stawiam pierwsze kroki w nauce języka niemieckiego.Zaczęłam pracę jako opiekun ludzi starszych Niemczech bardzo przyda mi się pani pomoc zwłaszcA že jestem tylko po 60 h kursie a bardzo chcę nauczyć się tego języka bo to bardzo odpowiedzialna praca. D

  • przemaass 9 grudnia 2012jako19:26

    witam. czy cos musze zrobic zeby dostac kolejne lekcje?

  • Aleksander 9 grudnia 2012jako13:54

    Zapisałem się na kurs!W parę minut dostałem 1-szą lekcję!!!Dziękuję i zabieram się do pracy-nauki:)
    Serdecznie pozdrawiam!

  • GRAZNA CYNAR 29 listopada 2012jako16:01

    Bardzo dziekuje za przysyłane lekcje –sa naprawde swietne-chodze na lekcje z uniwersytetu trzeciego wieku a tymi sie uzupełniam–co prawda głowa juz nietaka ale pomalu—niebede sie zalamywac—czy jest mozliwosc odsluchiwania lekcji—i jak to wyglad-moze bylo by latwiej zrozumiec-serdecznie pozdrawiam Graz yna

  • Dorota 28 listopada 2012jako08:20

    Znalazałam przypadkowo ten kurs i bardzo się cieszę,że tak się  stało, ponieważ lekcje są bardzo fajnie napisane, ciekawe i zachęcające do dalsze nauki. Uczę się języka od roku i już nie raz się poddawałam a po tych lekcjach mam motywację do nauki. Czekam z niecierpliwością na kolejne lekcje.
    serdecznie pozdrawiam
    Dorota
     
     

    • Anna Knobelsdorf 29 listopada 2012jako17:04

      Dorota, bardzo dziękuję 🙂

      • Gabriela 15 grudnia 2012jako11:17

        Gabriela K
        Serdecznie dziękuję droga p.Aniu za lekcje j.niemieckiego.Obecnie jestem w Niemczech i pracuję jako opiekunka osób starszych.Jestem już od 2.11.12r. i opiekuję się panią ,która choruje na Alzheimera.Pracuje mi się dobrze,jestem zadowolona ale pragnę podkręlić,że trzeba mieć wiele empati w sobie aby pomagać takim wlaśnie osobom.Przed wyjazdem skończyłam 5-tygodniowy intensywny kurs j.niemieckiego,gdzie tęż uczyła nas p.Anna.Muszę jednak przyznać,że każda nauka wnosi coś nowego i należy korzystać ze wszystkich okazji chcąc sobie pomóc.Muszę jednak szczerze przyznć,że lekcje p.Ani Knobelsdorf są tym wszystkim czego na sam początek nieznający języka potrzebuje.Jednak kluczem do sukcesu jest jak sama p.Ania podkreśla systematyczna nauka,nieodkładanie niczego na później lecz "szufladkowanie"wiedzy na bieżąco.Jest tyle bezcennych wyrażeń,zwrotów,które po zapamiętaniu pozwolą nam na zrozumienie podstawowej rozmowy i zachęcą jednocześnie do dalszej nauki.Jestem zadowolona z przesyłanych lekcji i zachęcam też innych ,którzy nie znają języka i nie wiedzą co zrobić -niech jak najszybciej zapiszą się na darmowy kurs językowy u p.Ani.Dziękuję serdecznie za lekcje  a wątpiącym radzę "zróbcie to samo co ja i to już teraz"

  • Beata 27 listopada 2012jako10:04

    Dziekuje pani za przeslanie mi lekcji do nauki jezyka niemieckiego.Sa one przejrzyste i mozna je latwo przyswoic.Polecam wszystkim ktozy chca albo musza sie nauczyc tego jezyka .Pozdrawiam i gratuluje dobrego pomyslu.

  • Brydzia 25 listopada 2012jako15:34

    Szanowna Pani Anno,
    Z całego serca dziękuję za przesłanie mi, pierwszej lekcji języka niemieckiego.
    Pozdrawiam serdecznie
    Brydzia

  • Danuta 25 listopada 2012jako10:02

    Tu Danuta.Dzisiaj otrzymałam pierwszą lekcję j. niemieckiego-REWELACJA.Nie miałam j. niemieckiego w szkole ,bo w moich czasach był j. rosyjski .Postanowiłam jednak mimo moich 60 lat nauczyć się czegoś nowego-wybór padł na j. niemiecki.Oglądając na satelicie filmy nimieckie chcę dobrze zrozumieć ich treść.Sama trochę się uczyłam  z różnych książek ,ale to było chaotyczne.Ta forma nauki jest dla mnie wprost idealna.BARDZO DZIĘKUJĘ
    POZDRAWIAM-DANUTA

  • bogumila sowinska 23 listopada 2012jako10:53

    Pozdrawiam serdecznie Pani Aniu-ja juz po pierwszej lekcji czekam z pasją na następną:),dziękuje za trud i cieplo płynące z ani dzialalnosci.
    postaram sie nie zawiesc i solidnie sie uczyc. 
    miłego dnia

  • Małgorzata 19 listopada 2012jako19:32

    Dziękuję pani Aniu za dostarczane do mnie lekcje.Zaczęłam się uczyć języka niemieckiego ponieważ moim marzeniem jest wyjazd do pracy jako opiekunka osób starszych.Mam w tym doświadczenie ale nieznam języka.Myślę że już za rok będę mogła śmiało przy pani pomocy szukać pracy w Niemczech.Pozdrawiam.

  • syla 18 listopada 2012jako22:15

    pani Aniu kurs jest naprawde super.wiecej takich osob jak pani.dziekuje serdecznie.

    • Anna Knobelsdorf 19 listopada 2012jako09:40

      Dziękuję bardzo 🙂

  • bianka 16 listopada 2012jako21:56

    witam pani Aniu!chce pani serdecznie podziekowac za lekcjie.sa one bardzo fajnie przygotowane,zrozumiale i interesujace.odwala pani kawal dobrej roboty!!!!!!!!serdecznie pania pozdrawiam i rownierz motywuje do dalszego nauczania!

    • Anna Knobelsdorf 17 listopada 2012jako18:16

      bianka, bardzo dziękuję! Motywacja i chęci są – kolejne pomysły już w drodze 🙂

      pozdrawiam

  • Eliza 15 listopada 2012jako12:22

    Dzień dobry Pani Aniu! Nigdy nie uczyłam się j.niemieckiego.Pani kurs jest rewelacyjny dla takich osób jak ja.Pozdrawiam gorąco w ten chłodny dzień 😉

    • Anna Knobelsdorf 15 listopada 2012jako20:25

      Dziękuję Eliza 🙂

  • jolana 14 listopada 2012jako15:24

    Wim pani ANIU dzikuje za przyjecie mne do grona ludzi uzacych sie niemieckiego  wlasnie tera potrzebuje go  jak najbardziej  znam nasz ojczysty polski   nauczylam sie czeski ale niemiecki dopiero zaczynam wiec bende pilna z lekcjmi i dziekuje pani za pomoc  serdecznie paniom pozdrawiam 🙂

  • włodek 11 listopada 2012jako18:57

    Pani Aniu!
    Kurs jest doskonały dla wszystkich, którzy chcą skutecznie, praktycznie i szybko nauczyć się rozmawiać, porozumiewać po niemiecku. Dziekuję za duży wkład pracy wnoszony przez Panią bezinteresownie dla dobra innych.

    • Anna Knobelsdorf 11 listopada 2012jako20:00

      włodek, dziękuję bardzo! Nie wszystko w życiu musi być do kupienia. Pozdrawiam.

  • m.tylek 7 listopada 2012jako16:29

    Witam!
    Jestem bardzo zadowolona z kursu języka niemieckiego. Materiały , które dostaje są przydatne i można przyswoić wiedze. Polecam wszystkim zainteresowanym  taki kurs, naprawdę warto 🙂
    Małgorzata
     

  • bogumiła 26 października 2012jako20:43

    Miła niespodzianka -czekam niecierpliwie .
    Bogusia

  • bogumiła 26 października 2012jako19:48

     
    Witam.Jestem świeżo upieczoną kursantkąUczę się języka niemieckiego bo muszę więc z bardzo wielkimi oporami  to robie -ale musze przyznać ,że wreszcie trafiłam na sposób ,który do mnie dociera .Nareszcie zaczynam rozumieć to czego sie ucze -BRAWO PANI ANIU
    Skończyłam na lekcji 7 motywującej .Z niecierpliwoscią czekam na więcej.
    Tak jak inni  czekam na tematy związane z opieką ,chorobami ,apteką i prowadzeniem domu-potrzebne do pracy w niemczech.
    Pozdrowienia .Bogusia

    • Anna Knobelsdorf 26 października 2012jako19:56

      bogumiła, cieszę się, że mój Kurs się przydaje  🙂

      A jeśli chodzi o tematykę pracy w opiece, prowadzeniem domu oraz wszystko, co z tym związanie – to przygotowuję właśnie e-booka/śiągę dla wszystkich osób, które chcą pracować w opiece w Niemczech. 

      To miała być właściwie NIESPODZIANKA, ale tak wiele osób mnie o tą tematykę pyta, że już nie mogę dłużej trzymać tego w tajemnicy 🙂

      Słowa, zwroty, zdania i dialogi. Będzie to coś w rodzaju pamiętnika opiekunki – „jeden dzień z życia opiekunki w Niemczech”.

      Kiedy będzie do kupienia – przypuszczam, że tak za około 2 do 4 tygodni…

      pozdrawiam cieplutko

      Ania

  • Arturo 13 października 2012jako08:12

    No musze powiedziec że kurs super ! Jak czytam i powtarzam sobię to bardzo szybko mi wchodzi do głowy niż taka wiedza książkowa. Polecam !

  • Zdzisław 8 października 2012jako08:50

    Dziękuję za bardzo przyjazny kurs niemieckiego. Kiedyś w latach osiemdziesiątych uczyłem się niemieckiego w moim zakładzie pracy z uwagi na kontakty zagraniczne. Dziś prawie po trzydziestu latach uleciały słowa i formy rozmowy. Mam znajomych w Niemczech ale kontakt prowadzi mój teść. Teraz kiedy on kończy 90 lat nie może już ze mną jechać więc postanowiłem sobie trochę przypomnieć niemiecki. Pani kurs jest dlamnie idealny. Daje podstawy gramatyki i budowy zdań tłumaczy ich konstrukcję co w znacznym stopniu pomaga wejść w j. niemiecki ze zrozumieniem. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
    Zdzisław

    • Anna Knobelsdorf 9 października 2012jako15:37

      Panie Zdzisławie, bardzo dziękuję za komentarz i miłe słowa. Aż chce się jeszcze więcej i jeszcze lepiej pracować dla innych, by im pomóc w tym, co ja mam na codzień.

      Życzę więc dalszego zadowolenia z nauki.

      Pozdrawiam cieplutko  🙂

  • becia 5 października 2012jako20:57

    Dziekuje ,wkońcu znalazlam nauke niemieckiego tlumaczonego w tak zrozumianym,latwym do opanowania uczeniu sie.A w szczególnosci zasady czytania (w nawiasach) .Dobro zawze wraca.Dziekuje.

  • anna 24 września 2012jako17:55

    Witam wszystkich,chce nauczyc sie j.niemickiego..zapisalam sie na wszystkie mozliwe kursy..a nic mi nie wchodzi do glowy…co mam zrobic

  • fyda 21 września 2012jako07:05

    jestem zachwycony kursem dzieki pani

    • Anna Knobelsdorf 22 września 2012jako19:38

      Dziękuję serdecznie 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *